Треньорът на Милан Масимилиано Алегри разкритикува нападателя Марио Балотели, който бе наказан за 3 срещи и ще пропусне голямото дерби срещу Ювентус, след като босовете на „росонерите” се отказаха да обжалват санкцията. Наказанието на нападателя и заради червения му картон при домакинската загуба от Наполи (1:2) през уикенда. Той ще пропусне още мачовете с Болоня и Сампдория в Серия „А”.

„Поведението му е грешно. Футболистите на Милан не бива да правят такива неща. Марио сбърка и създаде проблеми на отбора и на тифозите. Именно затова решението да не се обжалва е напълно ясно. Трябва обаче и да го пазят малко повече. Срещу Наполи беше ритан доста от противниковите футболисти, като много от тези фаулове не бяха отсъдени, а ако беше друг играч, може би щяха да ги дадат всичките”, коментира Аегри.

„Марио е на 23 години и вече не е дете. Има невероятен потенциал да бъде един от най-големите играчи в света, но за да стане такъв трябва и да се държи правилно, тъй като е пример за много деца, които го гледат. Трябва да се държи нормално и да е по-сдържан. Сигурен съм, че ще си вземе поука и ще си даде сметка, че създаде доста проблеми на отбора. Има фантастични качества, като до този момент е показал само 50% от тях", допълни наставникът на "росонерите".