Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри не отдаде голямо значение на изравнения клубен рекорд от 12 поредни победи в Серия А. Днес "бианконерите" разбиха с 4:0 Киево в мач от 22-ия кръг на местния шампионат и продължават битката с Наполи за първото място.

„Не мислех, че ще сме първи толкова бързо, но така стана. Още има дълъг път да извървим, Наполи и други отбори ще се борят с нас до края. Казвам на играчите само да излизат на терена и да печелят мачовете. Давам им съвети, но както вече съм казвал, рекордите не ме интересуват”, сподели Алегри пред Sky Sport Italia след разгрома на „Бентегоди”.

„Ще съм разстроен, ако спечелим 20 мача поред и после не станем шампиони. Трофеите са това, което има значение, а резултатите са само начин да стигнеш до тях”.

Алегри бе запитан дали не съжалява, че Ювентус не може да играе още сега с Байерн Мюнхен в страхотната форма, в която се намира.

„Не съм разочарован, мачът е на 23 февруари и ще се подготвим. В момента трябва да се фокусираме върху Серия А, защото ни чакат тежки мачове с Дженоа и Фрозиноне преди прекия сблъсък с Наполи. Всяка победа ни доближава до целта”.