Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри призова своите футболисти да подходят със спокойствие към предстоящото дерби с Наполи. Двата тима се изправят един срещу друг в събота от 21:45 часа на "Ювентус Стейдиъм" в среща от 25-ия кръг на Серия А, която може да се окаже решаваща в битката за титлата.

Неаполитанци са на върха в класирането с актив от 56 точки, следвани именно от "бианконерите", които са с 54 пункта.

"Нормално е да има напрежение. Предстои важен мач, който ние искаме да спечелим на всяка цена. Ако трябва да бъда честен, не съм правил обстойна подготовка за мача. Играем утре, има още достатъчно време. Важното е да сме спокойни и да не бъдем припряни в действията си". 

"Наполи прави страхотно първенство, имат 56 точки и показват качествата си. В сравнение с тях ние вървим по графика от миналия сезон, имаме само три точки по-малко. В момента единствената разлика между нас е само първият пряк мач. Наполи играе много добре, технически и тактически ще бъде добър мач”, каза Алегри на пресконференцията си преди големия сблъсък.

"Без съмнение мачът е от изключително значение, но не мисля, че ще се окаже решаващ в битката за титлата. Не знам, в края на сезона ще разберем", допълни специалистът.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!