Треньорът на Милан Масимилиано Алегри разкри преди реванша срещу Барса от четвъртфиналите в Шампионската лига, че най-вероятно ще пусне в игра на „Камп Ноу” възстановеният от контузия бразилски нападател Алешандро Пато. „Росонерите” и каталунците не можаха да се победят в първия си мач преди седмица и завършиха 0:0 в Милано. Реваншът в Барселона е утре вечер от 21:45 часа българско време.

"Утре излизаме срещу най-добрата Барса за сезона. Нужно е да сме подготвени да играем добре технически и да разчитаме на скоростни нападения. Ще бъде важно да знаем кога да атакуваме и кога да се защитаваме. Трябва да разделим двубоя на две или три части. Въпросът е, че Милан ще играе срещу най-добрия в света”, сподели Алегри преди излитането на тима за каталунската столица.

"За първи път видях Пато вчера. Той тренира с отбора, а тази вечер ще вземе участие на заниманието ни в Барселона и ще решим дали ще играе. С малко тренировки му стигат 30 минути игра. Водя петима нападатели в Барселона и един от тях ще остане на трибуните", допълни италианският специалист.