Ман Юнайтед стартира таен проект по привличането на Мартин Петров. Мениджърът на “червените дяволи” сър Алекс твърдо е решил да отмъкне Марто от Манчестър Сити. Така шотландецът ще отмъсти на вечния съперник, който взе без пари Карлос Тевес. Фъргюсън обаче има основна вина за напускането на аржентинския техничар, защото се ослушваше и правеше на гръмнат, без да му предложи конкретна оферта за нов договор.
Настоящият контракт на Мартин със Сити изтича на 30 юни. Сър Алекс вече се е консултирал с Димитър Бербатов, който е подкрепил с две ръце идеята. След треньорската рокада в Манчестър Сити новият мениджър Роберто Манчини обяви, че ще настоява врачанинът да поднови договора си. В началото той пускаше Мартин в титулярния състав, но след възстановяването на Шон Райт-Филипс италианецът “забравя” да проведе разговор с Петров по темата и е на път да го забие на пейката.
В момента Марто има право да преговаря и даже да подпише предварителен договор с всеки клуб, желаещ да притежава правата му от лятото.
БЛИЦ припомня, че уелската легенда на Юнайтед Райън Гигс почти сигурно ще сложи край на кариерата си след края на сезона и Мартин би бил чудесен вариант за негов заместник.
Тотнъм и Астън Вила са другите английски клубове, насочили поглед към родния национал.