Алекси Желязков се завръща в руския футбол и от новия сезон ще бъде помощник-треньор на Амкар, където изкара и предишните две години.

Спецът се похвали, че е получил преди два дни покана от старши треньора Рашид Рахимов, с когото работиха през последния сезон. Новото първенство стартира на 12 март, но другата седмица има срещи от турнира за Купата на Русия. Желязков допълни, че е решил без много да мисли по въпроса, въпреки че не е ясно за какъв период ще бъде контрактът, нито пък финансовите условия.

"Доволен съм, че се връщам в Амкар. Познавам хората там, познавам първенството, познавам обстановката. Освен това, в руската Висша лига няма случайни клубове и случайни играчи. Всичко е на много високо ниво. Виждате, че име като Роберто Карлош прие офертата и също ще играе по руските терени", обясни пред БТА мотивите си бившият треньор на Нафтекс и помощник на Димитър Димитров-Херо.

Алекси Желязков отива в Перм през 2008 година именно като асистент на Димитров, а след това за кратко дори беше изпълняващ длъжността старши треньор. През цялата минала година той беше първи помощник на Рашид Рахимов, който остана за още един сезон старши треньор на Амкар. За тима от Перм играят българите Георги Пеев и Захари Сираков. Очаква се и братът на Георги - Даниел, да бъде трансфериран от Славия в Амкар. /БЛИЦ