Младият полузащитник на Барселона Рафаел Алкантара продължи с две години договора си с испанския шампион. Новият контракт ще задържи играча на ''Ноу Камп" до 2016 година.

20-годишният халф вкара 10 гола в 36 мача за втория отбор на Барселона в испанската втора дивизия през миналия сезон, а клаузата му за откупуване е в размер на 30 милиона евро.

Проблемите около неговия брат - Тиаго Алкантара обаче продължават. Все по-упорито се говори, че той вече се е договорил с Манчестър Юанйтед и ще играе в Англия през следващия сезон. Клаузата за откупуването му падна до 18 милиона евро, защото той не игра в 60 процента от мачовете на тима през миналия сезон, както е предвидено в договора. Така каталунците ще получат тази сума от “червените дяволи”, ако подпишат договор с младата надежда.

Рафаел и Тиаго последваха примера на братята Жером и Кевин Принс Боатенг, които играят съответно за Германия и Гана. Малкият Алкантара избра да играе за националния отбор на Бразилия, докато Тиаго защитава цветовете на Испания.