Легендата на Нюкасъл Алън Шиърър е фаворит за мениджърския пост в Блекбърн, съобщава “Дейли Мейл”. Според изданието босовете на клуба са крайно недоволни от работата на сегашния наставник Стив Кийн и при следваща издънка на тима ще го уволнят и ще се опитат да привлекат на негово място Шиърър.

През уикенда Блекбърн допусна домакинска загуба от Уест Бромич (1:2), което още повече разклати стола на Кийн, който ще получи последен шанс да запази поста си при домакинството срещу Болтън във вторник (20 декември) от 22:00 часа българско време. При нова издънка Кийн почти сигурно си заминава и преговорите със Шиърър ще бъдат стартирани.

Бившият английски национал игра за Блекбърн от 1992 до 1996 година и има за отбора 138 мача и 112 вкарани гола. 41-годишният Шиърър има малък опит като мениджър, след като през сезон 2008/09 води Нюкасъл за 8 мача, след като предшественикът му Джо Киниър трябваше да претърпи сърдечна операция. Впоследствие “свраките” изпаднаха от Висшата лига и Шиърър бе освободен.