Сам Алърдайс  говори за Бербатов след съботния мач на “ Олд Трафорд” и невероятното попадение, което българинът заби. Според специалиста това е сезона, в който нападателят трябва да докаже че дадените за него 30,75 милиона лири са оправдани.

“Мисля, че Бербатов не успява да разкрие най-доброто от себе си в Манчестър Юнайтед, но да играеш в този отбор не е лесно. Трябва да се справяш с огромното напрежение и с това, че трябва да спечелиш във всеки един двубой, което е много трудно ако не си играл цял живот при такива условия”, добави Алърдайс.

“Трябва да се знае, че не можеш да се криеш на “Олд Трафорд”, там лесни мачове няма. Не ти остава нищо друго освен да покажеш най-доброто, на което си способен, и да печелиш. Мисля, че Бербатов се сблъсква с тези неща, и както много други преди него, му е по-трудно да се адаптира към тях.
 
Срещу нас вкара страхотен гол. С него поведе своя отбор към победата. Бербатов притежава наистина невероятни възможности. С течение на сезона обаче ще се види, дали е достатъчно добър. В крайна сметка, хората ще го съдят по броя на головете му”, завърши мениджърът на Блекбърн./БЛИЦ