Ветеранът Алваро Рекоба вкара победен гол за Насионал в петата минута на добавеното време за успеха с 2:1 над Пенярол в Уругвайското класико. 38-годишният бивш футболист на Интер, известен като Китаеца, беше точен при изпълнение на фаул.
 
След края на мача треньорът на Пенярол Хорхе Фосати подаде оставка. Президентът на клуба Хуан Педро Дамиани обяви, че мотивите за решението на бившия селекционер на националните отбори на Уругвай и Катар не са свързани с футбола и представянето на тима.
 
Пенярол, който спечели с 5:0 дербито през април, откри резултата в 58-ата минута. 38-годишният Антонио Пачеко беше точен от дузпа и така сложи край на серията на Насионал от осем поредни мача без допуснат гол.
 
Рекоба се появи в игра като резерва, както и Себастиан Таборда и Себастиан Фернандес. Това се оказа изключително важно решение на треньора на тима Алваро Гутиерес. В 90-ата минута феновете на Пенярол вече празнуваха победата в дербито, когато Фернандес изравни. Повторенията обаче показаха, че преди да влезе във вратата топката се удря в ръката му.
 
Играчите на Пенярол още не се бяха отърсили от шокиращото изравняване, когато Рекоба се разписа от пряк свободен удар. И двата отбора завършиха мача в намален състав. Дамиан Макалусо от Пенярол беше изгонен в 78-ата минута, а Сантяго Ромеро от Насионал получи червен картон пет минути по-късно.