Алжир победи Армения с 3:1 в контрола, която се игра в швейцарския град Сион. Двубоят бе част от подготовката на тима от Африка за световното първенство в Бразилия от 12 юни до 13 юли.

Без вратаря на ЦСКА Райс Мболи сред титулярите алжирците доминираха и взеха аванс от три гола още до почивката. В 13-ата минута Белкалем се възползва от центриране от на корнер на Махрез и вкара за 1:0. Девет минути по-късно Махрез отново се отчете с асистенция, подавайки на Гилас, който със силен шут реализира за 2:0. Махрез бе в основата и на третия гол, след като в 41-ата минута шутира и топката се отби в напречната греда, а Слимани направи добавка за 3:0.

След почивката 47-ата минута Саркисов намали, след като изпревари Белкалем и матира вратаря Земамуш за 3:1, а този резултат остане непроменен до края на срещата. Селекционерът на алжирците Вахид Халилходжич не включи в титулярната си единайсеторка основи играчи като Фегули, Гулам, Бугера, Бенталеб, Тайдер и Меджани, но някои от тях се появиха в игра през втората част.

Алжир - Армения 3:1
1:0 Белкалем (13), 2:0 Гилас (22), 3:0 Слимани (41), 3:1 Саркисов (47)

Съставът на Алжир:
Земамуш, Махди, Белкалем, Халиш, Месба, Гедиура, Ласен, Брахими, Гилас, Слимани, Махрез (Бенталеб, Тайдер, Меджани, Джабу, Фегули, Судани).