Есекил Лавеци вкара два гола за ПСЖ при трудната победа с 4:3 над петодивизионния Арас в мач за Купата на Франция. Двубоят се игра в Кале, а успехът прати столичния тим на 1/16-финалите на турнира.
 
Въпреки че Карло Анчелоти даде почивка на част от титулярите, парижани пак имаха доста звезди на терена. Това позволи на Лавеци да открие резултата в шестата минута след пас на Хавиер Пасторе.
 
Четири минути по-късно гостите удвоиха преднината си. Френският национал Блез Матуиди се разписа след центриране на Максуел. Аванс от два гола би трябвало да откаже играчите на Арас, но аматьорският тим върна едно попадение чрез Мустафа Аит-Буху в 26-ата минута.
 
Пет минути преди почивката централният защитник Зумана Камара възстанови преднината на ПСЖ от два гола. Арно Деспрес намали в 53-ата минута след центриране на Себастиан Бернар.
 
Четвърт час след това Лавеци вкара втория си гол в мача, след като продължи към мрежата прехвърлящ удар на Кевин Гамейро. Седем минути преди края Бернар прати топката във вратата на гостите с удар от 20 метра.
 
Играчите на Карло Анчелоти не допуснаха нов гол до края на мача и се класираха за 1/16-финалите на Купата на Франция, където ще играят срещу Тулуза.