Четвъртодивизионният Саарбрюкен остана единственият аматьорски отбор, който ще играе на четвъртфиналите на купата на Германия. Това стана факт след победата с 5:3 след дузпи (0:0 след прод.) над втородивизионния Карлсруе.

Решителен се оказа пропускът на Давид Писот при шестата дузпа. Кристофер Шорх донесе победата на Саарбрюкен. Заради сензационния си прогрес до четвъртфиналите аматьорският клуб ще получи премия от 1,404 милиона евро от Германския футболен съюз.

Мачът беше дебют за новия треньор на Саарбрюкен Лукас Квасниок. 38-годишният специалист пое отбора на 23 декември, но в момента Регионаллига Сюдвест е в зимна пауза и мачовете не се играе. Квасниок наследи 47-годишния Дирк Лотнер, който остави отбора на първо място в класирането и участник на 1/8-финалите за Купата.

От своя страна Карлсруе също беше с треньор-дебютант. 37-годишният Кристиан Ейхнер само от няколко дни е начело на отбора. Досегашният помощник замени сташията Алоис Шварц (52 г.), който беше уволнен след загубата с 0:2 от Кил през уикенда. Това беше четвърто поражение за първенство на тима, който заема предпоследното място във Втора бундеслига.