Техническият екип на РазенБалшпорт (Лайпциг) е допуснал аматьорски гаф и това принуди част от играчите на тима да играят с различни екипи в първия осминафинал срещу Тотнъм в Лондон. Грешката беше забелязана от наблюдателни фенове и коментатори, а след мача треньорът Юлиан Нагелсман трябваше да дава обяснения пред медиите.

Както е известно, германският тим спечели с 1:0 след гол от дузпа на Тимо Вернер. Германският национал беше един от тримата футболисти на тима, които играха с различни екипи. Не техните фланелки логото на официалния спонсор беше в бяло, а при другите беше в традиционното жълто и червено.

След края на мача Нагелсман обясни, че грешката е на хора от техническия екип, които объркали кашони при товаренето на екипировката в автобуса. Затова Тимо Вернер, Кристофер Нкунку и Лукас Клостерман били с различни фланелки.

Докато двата тима са играли първото полувреме, хората от РазенБалшпорт са се върнали до хотела, за да може през второто полувреме всичко да е наред с екипировката.

Въпреки това снимката от радостта след гола на Тимо Вернер в 58-ата минута доказва, че Клостерман и през второто полувреме е играл с фланелка с бял спонсорски надпис. В същото време авторът на попадението и Нкунку са с правилния екип.