Америка победи Крус Асул с 4:2 след дузпи и спечели 11-ата титла на Мексико в историята си, въпреки че беше с човек по-малко и стигна до продълженията с два късни гола.
 
„Орлите“ бяха загубили първия финален мач с 0:1, а в 14-ата минута на реванша останаха с намален състав заради червения картон на халфа Хесус Молина.
 
Колумбиецът Теофило Гутиерес даде аванс на Крус Асул в 20-ата минута и това изглежда щеше да е достатъчно за титлата. Америка обаче отговори с два късни гола след изпълнения на корнери.
 
Колумбийският централен защитник Акивалдо Москера изравни в 89-ата минута, когато с глава засече центриране от корнер на Рубенс Самбуеса. В третата минута на добавеното време вратарят Мойсес Муньос беше отишъл в противниковото наказателно поле при изпълнение на ъглов удар, а изстрелът му с глава се отби в Алехандро Кастро и прати мача в продължения.
 
В допълнителните 30 минути нов гол не падна. При дузпите пропуск за Крус Асул направи нападателят Хариер Ороско. С 11-ата си титла Америка се изравни с големия си съперник Гуадалахара.