Националният женски отбор на САЩ се класира за полуфиналите на световното първенство в Германия. Американките отстраниха един от фаворитите Бразилия с 5:3 след дузпи. Редовното време завърши 1:1, а американките изравниха за 2:2 в добавеното време на второто продължение.

Бразилките поведоха с 2:1 след голове на Марта в 68-ата минута от дузпа и 93-ата минута. При първото попадение Рейчъл Бюлер от състава на САЩ получи червен картон. Дузпата, с която бразилките изравниха резултата за 1:1 в редовното време, беше доста спорно пребита. При първото изпълнение вратарката спаси удара от бялата точка, но съдийката прецени, че е напуснала голлинията преди изстрела. При повторното изпълнение Марта реализира. Три минути след началото на първото продължение Марта вкара красив гол и Бразилия поведе с 2:1. В 122-ата минута Аби Уамбах изравни и прати мача на дузпи. Тя получи топката след центриране отляво на Меган Рапино и я изпрати в мрежата с глава след грешка на цялата защита и вратарката на Бразилия.

Бокс, Лойд и Уамбах вкараха първите три дузпи за американките, а за съперничките точни бяха Кристиане и Марта. Даяне обаче пропусна третия удар за Бразилия и головете на Рапино и Крийгер означаваха полуфинал за САЩ. Там американките ще срещнат Франция, а в другата полуфинална среща играят Швеция и Япония. Азиатките сензационно елиминираха домакина Германия./БЛИЦ