Американският милиардер Робърт Крафт не се е отказал от намерението си да купи клуб от Висшата лига, но признава, че е притеснен от отсъствието на таван на заплатите в английското първенство. 76-годишният богаташ е собственик на тима по американски футбол Ню Инглънд Пейтриътс и на отбора от МЛС Ню Инглънд Ревълюшън. През 2005 година той имаше интерес към Ливърпул, но тогава „червените“ бяха купени от американците Джордж Джилет и Том Хикс. От 2010 година клубът е собственост на „Фенуей Спортс Груп“

„Искам да спечеля навсякъде, където може. Според мен липсата на таван на заплатите е минус за Висшата лига. Това е пречка за мен, но не съм се отказал от желанието си да купя клуб. Донякъде ме спира и това, че не знам как се ръководи отбор в тамошната среда. Разликите със САЩ са големи“, призна Крафт пред „Би Би Си“.

Таванът на заплатите в НФЛ, който показва максималният разход за възнаграждение на играчите, през 2017 година възлиза на 167 милиона долара.

„Одобрявам, че МЛС се утвърди в Америка. Нашата лига започна да се развива много добре, а моят клуб се представя изключително силно. За 21 години пет пъти играхме в мача за титлата“, призна американският милиардер.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА