Пореден клуб от Висшата лига може да стане собственост на американски инвеститор. Според информация на "Скай Спортс", Бил Фоули води преговори за придобиване на собствеността на Борнемут. 77-годишният богаташ е готов да стане собственик на 100% от състезаващия се в Премиършип клуб. Фоули е познато лице в спорта, но в Северна Америка. Той е собственик на хокейния Вегас Голдън Найтс от НХЛ.

Според „Дейли Мейл“ настоящият притежател на Борнемут – роденият в Русия Максим Демин, е поръчал на базираната в Калифорния компания „Montminy & Co.“ да посредничи при търсенето на купувач за „черешките“. Счита се, че английският клуб е на тезгяха от началото на юни. Живеещият в Швейцария Демин още през миналата година се опита да продаде Борнемут, но тогава никой не прояви интерес.

Максим Демин купи 50% от акциите на английския клуб през 2011 г., а осем години по-късно стана притежател и на останалите 50%. Година по-късно Борнемут изпадна в Чемпиъншип, но през миналия сезон успя да спечели завръщане в елита.

Името на Демин излезе в челните заглавия на спортните страници на британските медии, след като в началото на сезона уволни мениджъра Скот Паркър след ужасяващата загуба с 0:9 от Ливърпул. След това Паркър обвини собственика, че не му е оказал никаква подкрепа за трансфери преди началото на шампионата и Борнемут е започнал първенството с неокомплектован отбор. „Черешките“ в момента са 13-и в класирането на Висшата лига със 7 точки от шест мача. Начело на отбора е Гари О`Нийл.