Американската група инвеститори, водена от богаташа Томас Дибенедето, подписа договора за купуването на италианския клуб Рома.
 
“Сделката е факт”, заяви Дибенедето на пресконференция, след като оформи формалностите с Паоло Фиорентино, вицепрезидент на “Уникредит Банк”.
 
Финансовата институция през миналата година стана съсобственик на затъналия в дългове клуб и ще продължи да има дялово участие и при новото ръководство на “вълците”.
 
Сделката, която предстои да бъде одобрена от финансовите регулатори в Италия, ще направи от трикратния шампион на Серия “А” първият клуб в страната, който е собственост на чужденци.
 
В изявление за “Гадзета дело Спорт” Дибенедето обяви, че има намерение да направи от Рома един от най-добрите отбори в света. В момента “джалоросите” са на шесто място в Серия “А”, на 15 точки зад Милан.
 
Американецът призна, че иска да стабилизира финансово клуба и да го превърне в отбор, който всяка година да се бори за титлата и да бъде конкурентен в Шампионската лига.
 
Томас Дибенедето не е чужд на европейския футбол. Той е партньор в компанията “Ню Инглънд Спорт Венчърс”, собственик на бейзболния Бостън Ред Сокс, а през миналата година купи английския Ливърпул./БЛИЦ