Феновете на Манчестър Юнайтед може в скоро време да си отдъхнат и клубът да бъде освободен от мразените американски собственици от семейство Глейзър. Поне така твърди английският инвестиционен анализатор Анди Грийн.
 
Според него освен тима, в който играе Димитър Бербатов, Глейзър притежават само още два големи бизнес проекта. Единият е отборът по американски футбол Тампа Бей Бъканиърс, а другият – “First Allied Corporation”, която държи контрола върху 69 търговски Мол-а в Съединените щати.
 
Анди Грийн, твърди че има доказателство, че девет от Мол-овоте на “First Allied Corporation” са в твърде деликатно финансово състояние, а други 29 нямат достатъчно приходи, за да плащат дълговете си по различни ипотеки.
 
“Феновете на Юнайтед трябва да се притесняват относно това, доколко останалият бизнес на Глейзър ще повлияе върху финансите на клуба. Американците въвлякоха клуба и себе си в огромни дългове, когато купиха “червените дяволи” през 2005 г.. Тези задължения трябва да се плащат. Основният въпрос е, как ще бъдат събрани тези пари?”, твърди Грийн.
 
“На пръв поглед изглежда странно, че американски търговски центрове могат да повлияят на бизнеса на един английски футболен клуб. Това обаче е нещо, което феновете на Манчестър Юнайтед трябва да следят със свито сърце”, добавя инвестиционният анализатор.
 
Добрата новина за привържениците на “червените дяволи” е, че финансовото положение на американския им бизнес може да принуди членовете на семейство Глейзър да продадат клуба. Лошата е, че те може да останат, като вследствие на това да вдигнат цената на билетите за мачовете и да орежат сериозно сумите за трансфери на играчи./БЛИЦ