Амкар и Краснодар завършиха 2:2 в мач от последния кръг на руската Висша лига. Срещата беше без значение и за двата отбора и премина в приятелски дух.

Константин Василиев откри за домакините в 20-ата минута, гостите изравниха чрез уругваеца Маурисио Перейра три по-късно. В 55-ата минута Сергей Петров направи обрата пълен – 1:2. Домакините все пак успяха да изравнят. Попадението заби молдовецът Игор Пашучевас в 64-ата. Захари Сираков и Георги Пеев излязоха титуляри за Амкар. Юношата на Локо (Сф) получи жълт картон в 15-ата минута, а четвърт час преди края беше сменен от Курзенев. Бразилецът Жоазиньо игра цял мач за Краснодар.

Амкар завърши на 9-о място в крайното класиране с 38 точки , а Краснодар е пети с 50 и ще участва в Лига Европа през есента.
Битката за спасение от изпадане беше предрешена рано-рано.

Том и Криля Советов ще играят плейаути, а директно изпадат Волга (Нижни Новгород) и Анжи (Махачкала). Тимът от Томск победи Ростов с 3:2, след като дръпна с 3:0 с попадения на Нехайчик (7, 55) и Панченко (52). Гостите върнаха два гола чрез Дмитрий Полоз (81) и Флорен Синама – Понгол (86). Живко Миланов игра отлично за домакините и допринесе за победата.

Криля Советов пък взе трите точки в Махачкала – успех с 1:0. Единственото попадение заби Артьом Делкин в 58-ата минута.