Амкар (Перм), в който играят Захари Сираков и Героги Пеев, загуби с 2:3 в гостуването си на Динамо (Москва) в мач от 9 кръг в руската Премиер лига. Двамата българи играха цял мач, а техният съотборник Черенчиков бе изгонен още в 37-ата минута. Якуб Янчер, Кевин Курани и Александър Кокорин вкараха головете за столичани. Мартин Якубко и Михал Брезнаник бяха точни за гостите от Перм.

Амкар откри резултата в срещата в 25-ата минута, когато Мартин Якубко мушна през краката на вратаря за 0:1. Само пет минути по-късно Кевин Курани продължи с глава за Якуб Янчер, който от движение възстанови равенството- 1:1. В 37-ата минута ситуацията за тима от Перм стана много тежка, след като Иван Черечников спря една контра на домакините и получи червен картон.

В 78-ата минута Балаш Джуджак центрира към Кевин Курани, който засече кълбото във вратата и изведе своя тим напред. В 82-ата минута пък Александър Кокорин окончателно реши всичко, вкарвайки с пета за 3:1. В добавеното време на двубоя Михал Брезнаник реализира за крайното 2:3.

Амкар остава с актив от 12 точки на 9-ото място в класирането, докато Динамо е с 6 точки и излезе над опасната зона на 13-ата позиция.