Бившият нигерийски национал Даниел Амокачи е новият треньор на финландския Херкулес. 43-годишният африканец подписа договор за една година.

През тази година Херкулес от град Оулу ще се състезава във втора дивизия на финландския футбол, след като през миналия сезон спечели промоция.

„За мен ще бъде интересно приключение и голямо предизвикателство. Отборът е млад и очаквам с нетърпение да започна работа“, заяви Амокачи пред клубния сайт.

„Горди сме, че ще работим с него. Амокачи е популярен във Финландия. Надявам се, че той ще внесе нови идеи в нашия клуб“, заяви президентът на Херкулес Юхо Сирия.

Като футболист Амокачи играе в Европа за Брюж, Евертън и Бешикташ. С Нигерия участва на световните първенства през 1994 и 1998 г., а през 1996 г. става олимпийски шампион. На Мондиал'94 той вкара единия гол за Нигерия при победата с 3:0 над България.

Преди да предприеме финландското предизвикателство Даниел Амокачи работи в родината си. Той беше помощник треньор на националния отбор, а в периода 2014-15 временно беше начело на „супер орлите“. През 2008 г. беше начело на Енимба.