Бившият треньор на ПСЖ в периода 2011 – 2013 година Карло Анчелоти, че атентатите в Париж от 13 ноември ще окажат влияние на резултатите на тима. Според 56-годишния италианец, който за последно водеше Реал (Мадрид) до края на миналия сезон, е важно ПСЖ и играчите му да не подхождат след терора така, сякаш нищо не се е случило.

Специалистът вярва, че футболистите на тима имат нужда от време, за да се отърсят от ужаса, тъй като в крайна сметка стадион като „Стад дьо Франс” бе цел на атентатите и то по време на мач между Франция и световния шампион Германия.

„Аз реагирах като всички други – с потрес, страх и огромна загриженост. За съжаление такива събития имат влияние върху живота на всеки поотделно. Трябва да подходим смело и да продължим живота си, без да си отнемаме свободата и респекта, които имахме преди това. Това важи и за ПСЖ, въпреки че там ситуацията със сигурност е по-различна, отколкото някъде другаде”, споделя Анчелоти като експерт и анализатор на goal.com.

“Най-доброто би било, да не се правим, че нищо не се е случило. Случило се е и това е нещо, което ни е засегнало на лично и професионално ниво. Ако подходим така, сякаш нищо не е станало, ще бъде най-лошото, което може да се направи. Нужно е да се говори за това и да се позволи на играчите да тъгуват и да изразят чувствата си. Такива събития имат влияние и на резултатите. Това е съвсем ясно”, допълва италианският специалист.

След атентатите ПСЖ спечели с 2:1 при визитата си на Лориен миналата събота, а тази седмица ще гостува на Малмьо в сряда от 21:45 часа българско време в среща от груповата фаза на Шампионската лига.