Барселона победи Реал (Мадрид) с 2:1 в 226-ото Ел Класико. Каталунците вече имат 88 победи срещу 90 за съперника и голова разлика 380:366 в полза на "белите". Абсолютно всички в лагера на гостите скочиха на главния съдия Ундиано Майенко.

Реферът на мача не даде абсолютно чиста дузпа за спъване на Кристиано Роналдо в пеналта на домакините в 71-ата минута. Португалецът навлезе на скорост в наказателното поле, а там Масчерано го изблъска с ръка. Майенко обаче остана безмълвен.

Старши треньорът на Реал Карло Анчелоти коментира бесен решението на съдията. "Второто полувреме беше много добро за нас. Имахме контрол над мача и създадохме добри положения. Дузпата беше наистина чиста, всички я видяха без съдията, каза италианският специалист. - С Рамос търсехме баланс в средата на терена. Говорих със Серхио, остана доволен да играе на тази позиция. Не играхме с трима дефанзивни халфове, защото Модрич не е такъв. И Барса не атакуваше много днес. Само Меси и Неймар бяха напред.

През първото полувреме не започнахме да играем. След това през второто имахме контрол, но няма да говоря процентната вина на съдията. Не мога да коментирам ръката на Адриано, защото ситуацията е много трудна. Ако свири дузпа, е картон и резултатът става друг. Бейл не игра лошо един час. Игра вдясно и в центъра. Първо пресираше Бускетс, а след това търсеше пространства по фланговете."

Директорът "Връзки с обществеността" на Реал Емилио Бутрагеньо също се нахвърли върхе Майенко.  "Тръгваме си тъжни, защото не заслужавахме загуба. Бяхме близо до победата, но не ни стигна късмет. Голът на Неймар всъщност беше автогол, а после дойде и ръката на Адриано. После бяхме по-добри и дойде ключовият момент с дузпата на Кристиано. Беше явна, но Ундиано я видя по друг начин.

Капитанът на гостите Серхио Рамос, който днес игра като халф, не подмина съдийството. "Има неща, срещу които не можеш да се бориш. Съдията беше решаващ. Имаше няколко дузпи, но оставам с доброто от мачa: отборът показа добро лице срещу голям съперник. Харесва ми да играя като халф, не е голяма драма. Адаптирам се."