Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти разкритикува съдията Клос Гомес след издънката при визитата на Осасуна (2:2) в двубой от 16-ия кръг на Примера дивисион.

„Не искам да коментирам решенията на съдията. Не мога да си обясня защо той изгони Серхио Рамос. Първият жълт картон, който Рамос получи бе пресилен“, сподели след мача Анчелоти.

„В първите 20 минути играхме много добре. Бе невъзможно да мислим за изравняване на резултата, след като бяхме с човек по-малко на терена, но в крайна сметка стигнахме до точката“, допълни италианецът.

Ръководството на „кралския клуб” пък реши да обжалва червения картон на Серхио Рамос, който получи два жълти картона в рамките на девет минути от 32-ата до 43-ата през първото полувреме. Сортно-техническият щаб на „белия балет” се надява, че дисциплинарната комисия ще отмени поне единия от двата картона.

Ако поне един от картоните на Рамос не бъде опростен, Анчелоти ще трябва напълно да прекроява защитата на отбора за гостуването на Валенсия на 22 декември (неделя) от 22:00 часа българско време. Това ще бъде и последният мач на Реал (Мадрид) за календарната 2013 година.

Пепе получи пети жълт картон при визитата на Осасуна в Памплона и заедно със Серхио Рамос ще бъдат наказани за гостуването на „Местая”. В същото време Анчелоти не може да разчита на Рафаел Варан, който продължава да се възстановява от контузия в коляното. Така италианецът може би ще заложи на Начо и Арбелоа като двойка централни защитници.