Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти очаква с нетърпение завръщането на голмайстора Кристиано Роналдо. Португалецът изтърпя наказание от две срещи заради червения си картон при гостуването на Кордоба (2:1) на 24 януари.

"Завръщането на Кристиано Роналдо е важно за нас. Това е много добра новина. Спечелихме два мача без него, но със сигурност ще ни помогне срещу Атлетико", сподели Анчелоти след домакинския успех над Севиля (2:1) в отложен мач от Примера дивисион. Мадридското дерби между "дющекчиите" и "кралския клуб" на "Висенте Калдерон" е в събота от 17:00 часа българско време.

Италианският специалист изрази съжалението си от контузиите на Хамес Родригес и Серхио Рамос и допълни, че жълтият картон на Марсело ще бъде обжалван.

"Ще обжалваме жълтия картон на Марсело, защото нямаше фаул срещу Витоло, но Фабио Коентрао тренира тази сутрин и е на разположение за дербито. Ще имаме по-малко опит без Пепе и Серхио Рамос, но имаме ентусиазма на Начо и Рафаел Варан", допълни италианецът.

"Постигнахме целта си, което е най-важното. Беше труден мач, но играхме добре и показахме характер. Доволен съм от видяното. През второто полувреме създадохме много голови положения, но след като ги пропуснахме, не е странно, че накрая трябваше да потреперим. Севиля разполага с доста високи футболисти и това ни затрудняваше при статичните положения. Ние обаче се старахме много и заслужихме победата", коментира наставникът успеха над андалусците.