Наставникът на Челси Карло Анчелоти нападна съдията Алберто Ундиано Майенко от Испания, заявявайки, че не е дал чиста дузпа за тима му при загубата от Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" измъкнаха 1:0 като гост на "Стамфорд Бридж" в първия мач от 1/4-финалите на Шампионската лига. Попадението за гостите отбеляза звездата Уейн Рууни в 23-ата минута.

Във втората минута на добавеното време Рамиреш падна в наказателното поле на Юнайтед след единоборство с Патрис Евра. И преди това домакините имаха претенции за 11-метров наказателен удар.

"Дузпата срещу Рамиреш беше очевидна. Казах го и на съдията. Ситуацията с Торес не я видях много добре", каза Анчелоти след мача.

"Като цяло не играхме зле. В доста моменти от двубоя доминирахме. При 0:1 беше трудно да обърнем резултата, но имахме положения и можеше да го направим. Ударихме греда, не ни дадоха дузпа, Ван дер Сар спаси изстрела на Торес. Разочаровани сме, но за щастие има още 90 минути. Лошото е, че реваншът ще бъде на "Олд Трафорд". Няма да бъде лесно, но по същото време през миналия сезон трябваше да бием отново там, направихме го и спечелихме титлата. Вярвам, че и сега ще е така", добави наставникът на Челси. /БЛИЦ