Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти, който се изравни с Боб Пейсли по спечели трофеи в най-престижния европейски клубен турнир, бе изключително щастлив след успеха над Атлетико с 4:1 след продължения във финала на Шампионската лига.

"Готов съм за една безсънна нощ на "Сибелес", заяви италианецът. На почивката казах на играчите да заиграят по-бързо и да са по-активни в търсенето на гола. Е, трябваше да почакаме доста, докато изпълнят заръката ми, но футболът се играе до последната секунда. Имам печален опит в това отношение. Достатъчно е да се върна мислено в 2005 г. Спечелихме най-важното състезание. Благодаря на играчите и поздравления за Атлетико. Заслужаваха да са на финал. Гарет Бейл отново се доказа като играч за важните мачове", сподели Анчелоти след мача в Лисабон.

"Много съм щастлив, че изведох Реал (Мадрид) до една титла, толкова важна за клуба. Невероятно сме горди от постижението си. Лично за себе си, също съм много щастлив. Казвал съм го много пъти, щастието е да носиш щастие на хората, които следват стъпките ни ден след ден. А феновете на Реал са щастливи, затова ние също сме щастливи," допълни 54-годишният италианец.