Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти защити голмайстора на ПСЖ Златан Ибрахимович, подлаган често на критики от медиите заради поведението си. Италианският специалист познава много добре шведския национал от периода 2011 – 2013 година, когато бе начело на парижани, след което пое „кралския” клуб.

55-годишният италианец разказва, че веднъж Ибрахимович го попитал дали вярва в Бог. Когато Анчелоти дал положителен отговор, шведът му отвърнал с думите: „Добре, тогава вярваш в мен”.

„Ибрахимович е много весел човек. Той се шегува с удоволствие. Хората имат грешна представа за него. Така както всички велики шампиони той е голям професионалист и борец, както и лидер в отбора. Мисля, че той е един от малкото нападатели, които предпочитат да дадат хубаво подаваме, вместо да стрелят към вратата”, споделя Анчелоти за шведа в интервю за немското списание „Шпорт Билд”.

„Аз също съм хвърлял бутилка в съблекалнята, когато съм бил много ядосан. Спомням си дори един момент, когато изритах стената. Реакцията, която излиза от сърцето, не е контролируема. Когато ругая, е на италиански”, признава още италианският специалист, който имаше повод да се ядосва след унизителното поражение с 0:4 на терена на Атлетико (Мадрид) миналата събота. Това е най-голямата загуба на „кралския” клуб под ръководството на Анчелоти.