Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти призна, че всички в отбора са обсебени от мисълта за спечелване на десети трофей в най-престижния европейски клубен турнир и точно това ги мотивира да побеждават.

„Това ние фикс идеята. „Десетата” е думата, която постоянно можете да чуете в нашия лагер. Това е нещото, което мотивира всички ни. Работихме здраво през последните седем месеца, за да изградим солидна основа. Сега вече сме построили своята къща, и е време да я декорираме”, коментира Анчелоти преди визитата на Шалке 04 в Гелзенкирхен. Първият двубой между двата тима от 1/8-финалите в Шампионската лига е утре вечер от 21:45 часа българско време в Гелзенкирхен.

54-годишният италианец похвали младата надежда на „кралския клуб” Хесе Родригес и заяви, че той има място в националния тим на Испания. "Не е преувеличено да се говори за Хесе в състава на Испания за Световното първенство. Доста футболисти като него са правили силно Световно първенство като дебютанти," сподели още наставникът на „белия балет”.

Анчелото направи коментар и за колегите си Тата Мартино начело на Барселона и Диего Симеоне, който води Атлетико (Мадрид). "Тата Мартино е човек, когото харесвам. Той е тих и прилича на мен, не търси разправии, винаги прави най-доброто за отбора си. Симеоне бе страхотен футболист, и сега е изградил добър отбор, който се раздава във всеки мач, и има силен колектив", допълни италианецът.