Мениджърът на Челси Карло Анчелоти е сериозно обнадежден след домакинската победа срещу Бирмингам с 3:1 в отложен мач от Висшата лига и скъсяването на разликата с лидера Манчестър Юнайтед на 6 точки.

"Борбата за титлата е отворена. Преди един месец нямахме толкова реални шансове да се борим за трофея и ако бяхме казали, че ще направим опит да го спечелим, тогава сигурно щяха да ни помислят за луди. Аз обаче съм научил по време на моята дългогодишна кариера, че във футбола трябва да се бориш до последния съдийски сигнал, защото всичко може да се случи”, сподели Анчелоти.

“Можем да спечелим титлата в последния момент, можем и да я загубим. В момента сме щастливи, че стигнахме до втората позиция в класирането и пред нас е само Юнайтед. Ще изчакаме и ще видим какво ще се случи през последните пет мача. След това можем да кажем, дали този сезон е бил добър за нас или не", допълни италианският специалист, който почти сигурно си тръгва от “Стамфорд Бридж” след края на сезона.

След успеха си над Бирмингам “сините” от Лондон събраха актив от 64 точки и изместиха с по-добрата си голова разлика Арсенал от втората позиция. Лидер във временното класиране пет кръга преди края е Манчестър Юнайтед със 70 точки. /БЛИЦ