Tреньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти остана доволен от победата над Ювентус (2:1) в Шампионската лига, но призна, че е впечатлен от представянето „бианконерите”, след като колегата му Антонио Конте го е изненадал с тактиката си.

„Спечелихме мач, изпълнен с много борба. Можем да играем и по-добре, но днес най-важен бе резултатът. Контролирахме мача след почивката. Загубихме твърди много единоборства, но не бе необходимо да натискаме, когато Ювентус не ни пресираше. В края на мача допуснахме твърде много грешки, които позволиха на Ювентус да контраатакува”, коментира след мача Анчелоти.

„Изненадох се, когато видях, че Конте е сменил тактиката и Ювентус излезе с четирима в защита. Това най-вероятно бе направено, за да бъдат покрити Анхел ди Мария и Кристиано Роналдо. Ювентус игра много добре и ни създаде много проблеми, най-вече по левия фланг. Карлос Тевес бе един от най-опасните футболисти на съперника”, продължи специалистът.

„Изпитвам доста трудности от началото на сезона в Мадрид. Опитваме се да направим нещо различно в сравнение с миналата година, но в същото време да запазим спечелените позиции. Нещата се подобряват постепенно. В този отбор има твърде много качество и може да се представяме по-добре”, завърши 54-годишният италианец.