Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти е решил да се откаже от лятна селекция противно на политиката на „кралския клуб”, който по традиция всяка година привлича по една голяма звезда на „Сантяго Бернабеу”. Миналото лято това бе уелският национал Гарет Бейл, за който „белият балет” плати по официални данни 96 милиона евро на Тотнъм, а по неофициални информации сумата е 100 милиона евро.

„Нямам нужда от нито един нов играч през лятото. Доволен съм от тези футболисти, с които разполагам”, отсече категорично Карло Анчелоти, цитиран от испанските медии. Това означава, че президентът Флорентино Перес най-вероятно ще трябва да налага волята си за всеки трансфер на "белия балет".

Реал (Мадрид) вече спечели Купата на Краля и му предстои финал в Шампионската лига срещу градския съперник Атлетико. „Кралският клуб” е трети във временното класиране на Примера дивисион и два кръга преди края е аутсайдер в борбата за титлата, която явно ще се реши в последния кръг на „Камп Ноу” между Барселона и Атлетико (Мадрид).

За последно се бяха появили слухове, че президентът на „белия балет” Флорентино Перес е приготвил 85 милиона евро за голмайстора на Ливърпул и английската Висша лига Луис Суарес. Уругвайският национал бе свързван с кастилци и през миналото лято, но тогава реши да остане на „Анфийлд”.