Старши треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти беше един от най-щастливите хора след невероятната победа с 4:0 в Мюнхен в реванша от полуфиналите на Шампионската лига.

"Напълно заслужено се класирахме на финала. Трябва да сме щастливи от постигнатото. Играчите заслужаваха да стигнат до финала в Лисабон. Не съм изненадан от голямата победа. Всички футболисти се представиха перфектно. Много сме щастливи, коментира Анчелоти.

- Бензема, Кристиано и Бейл се представят чудесно. Те работят много заедно. Гарет помогна много в този мач. Най-важното е, че след 12 години прекъсване Реал отново е на финал в Шампионската лига. Това е много добре за нас. Първата цел е постигната и сме на финала. Там няма да ни бъде никак лесно. Съжалявам, че няма да мога да използвам Чаби Алонсо на финала. Ще трябва да спечелим заради него."

Карло Анчелоти участва на полуфинал на ШЛ за пети път в ролята си на треньор, но за първи път от 2007 г. Предишните четири случая са начело на Милан. Анчелоти няма загуба от Байерн в Шампионската лига в треньорската си кариера – 6 победи и 2 равенства. Пеп Гуардиола участва на полуфинал в турнира като треньор за пети път от общо пет сезона. Предишните четири случая са начело на Барселона. Байерн вкара в 24 от последните си 25 домакински мача в Шампионската лига, но тази вечер се провали.

Реал (Мадрид) и Байерн са спечелили общо 14 титли от КЕШ/Шампионската лига (9 за испанския гранд и 5 за германския клуб). Двата отбора са се срещали 16 пъти от създаването на Шампионската лига. Срещата в Мадрид преди седмица изравни рекорда за най-чести сблъсъци между два тима – 15 (между Милан и Барселона). Във въпросните 16 мача в Шампионската лига Байерн има 8 победи, няма отбор с повече успехи над Реал (Мадрид) в турнира. Реал (Мадрид) игра на полуфинал в ШЛ за четвърта поредна година, но не беше участвал на финал в турнира от 2002 г. Реал спечели 11 от последните си 12 мача в Шампионската лига (1 равенство и 1 загуба), като поражението беше при последното гостуване на тима в Германия – 0:2 от Борусия (Дортмунд) на 1/4-финалния реванш. Байерн игра четвъртия си полуфинал в Шампионската лига в последните пет сезона. Поражението с 0:1 в първия мач беше първата загуба на баварците в последните 10 двубоя в елиминационна фаза от Шампионската лига. Всичките 7 гола на баварците в елиминационната фаза през този сезон бяха вкарани след 54-ата минута.