Новият треньор на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти посочи причината за решението му да се завърне на "Сантяго Бернабеу" и се сбогува с Евертън, след като води "карамелите" в продължение на година и половина и ги изведе до десетата позиция в английската Висша лига. 61-годишният италиански специалист бе начело на "кралете" между 2013 и 2015 година, а през 2014 година те спечелиха под негово ръководство десетата си европейска клубна титла.

“Бих искал да благодаря на борда на директорите, на играчите и на всички евертънци за огромната подкрепа, която всички те ми дадоха по време на периода ми в клуба. Имам пълно уважение към всички, свързани с Евертън, и се надявам да постигнат вълнуващите възможности, които имат пред себе си. Въпреки че се наслаждавах на това да бъда в Евертън, пред мен се откри неочаквана възможност, за която мисля, че е правилният избор за мен и за семейството ми в момента”, сподели Анчелоти пред сайта на тима от Ливърпул.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

“Бих искал да благодаря на Евертън, играчите ми и привържениците за това, че ми дадоха възможността да водя този фантастичен и исторически клуб. Реших да напусна, тъй като поемам ново предизвикателство с отбор, който винаги е бил в сърцето ми. Взимам със себе си всички невероятни моменти, които преживяхме заедно, и желая на клуба и на феновете всичко най-добро”, написа италианецът в "Туитър".