Новият треньор на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти засипа с похвали голмайстора на отбора Кристиано Роналдо, реализирал 2 от попаденията за успеха над Челси с 3:1 във финала на приятелски турнир в Маями.

„Роналдо е нашият символ. Значението му за отбора е огромно. Когато той играе силно, работата на треньора става много лесна. Много се радвам, че имам такъв футболист на разположение. Той е страхотен професионалист, винаги е концентриран и мотивиран“ сподели след мача Анчелоти.

„Доволен съм, че победихме, но още повече ме радва, че играхме силно, особено през първото полувреме. Целият отбор се стара и се раздаде както в защита, така и в атака. Нормално е след почивката темпото и енергията в действията ни да спадне, защото все още не сме в оптимална форма. Радвам се, че зарадвахме феновете, които бяха тук и създадоха неповторима атмосфера. Имаме играчи, които в момента липсват като Чаби Алонсо, Варан и и Ияраменди, които ще направят конкуренцията още по-сериозна“, допълни италианецът.

„Аз съм щастлив тук, а той е щастлив в Челси и това е най-важното“, коментира Анчелоти предшественика си Жозе Моуриньо, който се завърна начело на Челси.