Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти се заяде с шефа на ФИФА Сеп Блатер. Испанският гранд изпрати протестно писмо до централата по повод изказването на нейния президент по адрес на Кристиано Роналдо.

Сеп призова да се гласува за Лионел Меси в надпреварата за “Златната топка” и осмя звездата на Реал. 77-годишният швейцарец сравни нападателя на Барселона с португалеца, отбелязвайки, че първият е “добро момче, който всеки ви искал да има в своя отбор”, “много бърз и изобщо не е буен. Играе много добре, сякаш танцува“, а Роналдо “повече прилича на командир на терена. Единият харчи повече пари за фризьор от другия, но не мога да кажа кой е по-добрият. Списъкът с играчите, които са кандидати за “Златната топка” е ясен. Аз харесвам и двамата, но предпочитам Лионел Меси”, каза Блатер.

“Нашият президент вече написа до ФИФА писмо, в което се иска обяснение за тези изказвания, които аз смятам за неуважителни по отношение на такъв професионалист, като Кристиано Роналдо. Аз съм напълно съгласен с това. Вече говорих и с Кристиано за ситуацията. Всеки ден той доказва колко професионално, сериозно и с огромно уважение се отнася към своята работа”, заяви Анчелоти.