Карло Анчелоти даде обичайната си пресконференция преди мач на Реал Мадрид. Този път тимът гостува на Валядолид в сряда вечерта в отложен мач. Реал трябва да спечели този двубой, както и останалите два до края на сезона и в същото време да разчита на грешка на Атлетико Мадрид, за да стане шампион. В последния кръг Атлетико гостува на Барселона и това е основната тема в последните дни - дали каталунците ще подарят поне точка на съперника, която ще го направи шампион за сметка на Реал Мадрид.

"Сигурен съм, че Барселона ще иска да победи Атлетико Мадрид. Това е невероятен край на сезона. Леванте не играе за нищо, но направи страхотен мач. Валенсия беше в същата ситуация срещу нас. Това е добре за първенството, всички ще се борим до последния съдийски сигнал. В Барселона са професионалисти, така че...", заяви Анчелоти.

В следващия си мач Реал Мадрид гостува и на Селта, който е воден от Луис Енрике. В последните два дни наставникът вече води разговори със спортния директор на Барселона Андони Субисарета. По този повод Анчелоти коментира: "Не мисля, че това ще има влияние. Ние имаме три мача и трябва да ги спечелим. Ако утре сбъркаме, губим шансове за титлата. Двубоят срещу Валядолид ще бъде труден, защото те се борят за спасението си."