Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти обяви, че ще се оттегли за една година, ако бъде освободен от „кралския” клуба в следващите дни. 55-годишният италиански специалист, който по принцип има договор за още един сезон с гранда от испанската столица, няма да приема оферти от други клубове поради здравословни причини. Той ще се подложи на операция заради цервикална стеноза.

„Казах го на пресконференция и го повтарям отново: Ще спра за една година. Имам сериозна причина, за да спра. Трябва да се подложа на операция заради цервикална стеноза. От известно време тя засегна ръцете ми и ако изгубя още време, може да засегне и краката ми, така че вече имам насрочена операция. Не знам колко време няма да бъда физически готов заради постоперативния период, който трябва да мина и рехабилитацията“, сподели Анчелоти.

„За мен ще бъде удоволствие да приема Адриано Галиани на вечеря, но не мога да променям програмата си. Ще се оперирам във Ванкувър, Канада, където имам къща. Ще си почивам между Мадрид и Канада, защото повярвайте ми, в последните две години в Реал бе много трудно“, отговори специалистът на въпрос относно евентуално завръщане в Милан.

"След месец ще се върна у дома за едно специално събитие - раждането на моя внук. Това е нещо, което не мога и не искам да пропусна. Винаги съм казвал и продължавам да твърдя, че ако един ден се завърна да работя в Италия, ще бъде само и единствено в Милан", завърши италианецът.