Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти прие със смесени чувства победата над Шалке 04 (3:1) в реванша помежду им от 1/8-финалите на Шампионската лига и класирането на тима му за следващия етап. В същото време италианецът бе разочарован от новините за тежката травма на Хесе Родригес, който скъса кръстни връзки и ще бъде аут от терените за половин година.

"Вечерта бе помрачена от контузията на Хесе. Жалко за травмата му, но се надявам той да се оправи възможно най-бързо. На него му предстоят обстойни прегледи, но по всяка вероятност става дума за увредени връзки. Отсъствието му ще е тежък удар, защото Хесе прави фантастичен сезон. И той, и ние имахме лош късмет в тази ситуация”, коментира след мача Анчелоти.

„Въпреки това съм доволен от мача. Не съм се замислял дали да дам почивка на Кристиано Роналдо, защото той винаги е в перфектна кондиция и има желание да играе. През второто полувреме особено показахме много вдъхновена игра. Сега вече можем да мислим за жребия. Но няма как да имаме претенции, защото на тази фаза вече достигнаха само най-добрите отбори в Европа и срещу всеки от тях ще е трудно. Може би Олимпиакос ще поднесе изненадата и ще елиминира Манчестър Юнайтед, но всички останали четвъртфиналисти са сред водещите клубове на континента", допълни италианският специалист.