Италианският мениджър на Челси Карло Анчелоти наскоро издаде автобиографията си, а британските медии започнаха да разкриват части от текста на страниците си. В една от главите на книгата Карлето разказва за певческите умения на руския национал Юрий Жирков.
 
“Жирков е халф с множество таланти, но пеенето със сигурност не е сред тях. Той въобще не може да пее. В Челси подписването на договор с клуба не е гаранция за присъединяването към тима. Трябва да бъде преминато едно тежко препятствие, където няма милост и съжаление”, разкрива Анчелоти.
 
“Всеки новопривлечен играч трябва да се изправи пред съотборниците си в караоке вечер. Това е свещен ритуал. За Жирков това се случи в Лос Анджелис, по време на лятното ни турне. Играчите го майтапеха дни след това заради изпълнението му.”
 
“Той се качи на стола и започна да пее. През живота си не бях чувал толкова лошо изпълнение. Това бе трагедия. Жирков не уцели нито една нота. Звучеше като давеща се котка, като прасе, което го дерат докато е живо. По него полетяха парчета хляб и дори плодове.”
 
“Нито един от играчите не пожела да се смили над него, не го прекъснаха докато не завърши своята какофония. Петър Чех в един момент искаше да си сложи шлема, за да предпази ушите си. Жирков все още не се е възстановил напълно от тази психическа травма”, пише мениджърът на Челси в биографията си./БЛИЦ