Съперникът на Лудогорец в плейофите на Лигата на конференциите Андерлехт завърши 2:2 при визитата си Кортрайк в мач от 26-ия кръг на белгийския елит.

Андерлехт успя да поведе в резултата чрез Андерс Дрейер в 41-вата минута. Домакините обаче направиха пълен обрат след почивката. Първо Абделхак Кадри успя да изравни в 57-ата минута, а десет минути по-късно Жоао Силва донесе аванс на Картрайк. Все пак Андерлехт успя да изравни в 84-ата минута чрез Амир Мурийо.

Съперникът на Лудогорец вече е да девето място в класирането, като успя да се изкачи с две места в последните седмици заради добрата си форма. Реваншът между Андерлехт и българския шампион е идният четвъртък в Брюксел.

В същото време Кристиян Малинов за пети пореден път остана на резервната скамейка за Льовен и не се появи в игра, а в тези мачове отборът му няма победа. Днес Льовен отстъпи с 0:2 като гост на Гент и се смъкна на 12-ата позиция. Попаденията за домакините бяха дело на Юго Кайперс в 49-ата минута и Свен Кумс в 73-ата. За Льовен дебютира бившият халф на Ботев (Пловдив) Емануел Току, който влезе на терена в 68-ата минута.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа