Халфът на Манчестър Юнайтед Андерсон заяви, че не иска да напуска отбора, след като ръководството реши, че не се нуждае от услугите му. Причината за това е слабата игра на бразилеца и скандал между него и мениджъра сър Алекс Фъргюсън.

Шотландецът е предупредил играча, че трябва да полага повече усилия по време на тренировките, ако иска да остане на "Олд Трафорд".

"Мислех, че ще играя в мача срещу Челси за "Къмюнити Шийлд", но това не се случи и лично аз вече съм забравил тази история. Мислех си, че без Кристиано Роналдо в отбора, ще имам възможност да играя повече и това ме мотивираше в предсезонната подготовка. Алекс Фъргюсън обаче преценява кой ще попадне в състава и да се обсъждат с него решенията му, е глупаво. Той е шефът и аз не искам да напускам Юнайтед. Никога не съм искал. Когато от мен се иска повече, аз просто трябва да го направя. Да попаднеш в този клуб е трудно, а какво остава да играеш като титуляр. Това е дълъг и доста сложен път за всеки един футболист", каза Андерсон.

Бразилският национал допълни още, че в момента няма проблеми с шотландския специалист.
"Нямам проблем със сър Алекс, но е нормално да искам да съм повече време на терена. Никога не съм искал обяснения от него. Той е наясно кой какво може и как да го използва в мачовете", завърши Андерсон./БЛИЦ