Бившият селекционер на шотландския национален отбор по футбол Анди Роксбърг беше назначен за спортен директор на Ню Йорк Ред Булс, съобщи Ройтерс. Една от първите задачи на 69-годишния Роксбърг е да намери нов старши треньор на състава от МЛС на САЩ на мястото на Ханс Баке.

Договорът на Баке не беше продължен, след като в четвъртък Ню Йорк беше елиминиран на полуфиналите в Източната конференция от ДС Юнайтед. Въпреки че в състава бяха привлечени звезди като Тиери Анри, Рафаел Маркес и Тим Кейхил, отборът не успя да стигне до първа титла след 17 годишно очакване.

Роксбърг беше селекционер на Шотландия в периода 1986-1993 година, а след това работи като първи технически директор на УЕФА - пост, който заемаше доскоро. В Ню Йорк шотландецът ще работи заедно с бившия наставник на Ливърпул Жерар Улие, който е глобален директор по футболните въпроси в компанията "Ред Бул".

Именно двамата ще определят името на новия наставник на тима. За фаворит се счита бившия асистент на Улие в Астън Вила и бивш шотландски национал Гари МакАлистър.