Андре Вияш-Боаш си отвори вратата за мениджърския пост в Челси, след като днес напусна работата си като треньор в Порто. Новината бе потвърдена от “драконите”.
 
Вияш-Боаш е информирал португалския тим, че прекратява договора си с клуба, като ще плати 15 милиона евро неустойка. “Драконите” разкриха, че преустановяването на взаимоотношенията между двете страни ще стане факт, когато сумата бъде изплатена.
 
По-рано днес информационна агенция “Луса” разкри, че 33-годишният специалист е предупредил Порто за решението си със специално съобщение по факса. Сега се очаква Вияш-Боаш да поеме Челси, където ще наследи Карло Анчелоти.
 
Президентът на Порто Пинто да Коща още вчера разкри, че клубът няма да пречи на треньора да напусна, стига да са изпълнени условията по неустойката на неговия договор.
 
Въпреки че, Челси не е направил официално изявление по случая, очаква се Андре Вияш-Боаш да получава по 4,4 милиона паунда на година на “Стамфорд Бридж”. Предполага се, че заедно с него ще дойде и звездата на “драконите” Радамел Фалкао./БЛИЦ