Само за една вечер Арсенал получи сериозен удар по амбициите си за шампионската титла във Висшата лига. Сеск Фабрегас получи тежка контузия, която може да го извади от игра до края на сезона, а вероятно и от световното първенство. След мача стана ясно, че и Андрей Аршавин е с травма.

Руският национал бе заменен след половин час игра, а в интервю за собствения си сайт Аршавин признава, че ще бъде извън игра за 2-3 седмици. Контузията е съвсем нова, а не е обаждане на стара травма. По този начин руснакът ще пропусне не само реванша с Барселона за Шампионската лига, но и дербито на северен Лондон с Тотнъм на 14 април.

Защитникът Уилям Галас по всяка вероятност също е аут за остатъка от сезона. 32-годишният французин тъкмо се завърна в игра след контузия на прасеца, когато получи това травма на мача с Барса. Мениджърът Арсен Венгер обяви пред френската телевизия “Канал +”, че не очаква завръщането в игра на Галас до края на сезона.

Арсенал е на трето място в класирането на Висшата лига, на четири точки от лидера Манчестър Юнайтед. При успех над Уулвърхемптън през уикенда “артилеристите” могат да съкратят изоставането си, ако “червените дяволи” се издънят в мача си с втория в таблицата Челси./БЛИЦ