Ангел Червенков спечели дербито на българските треньори в Крим. В мач от 22 кръг на украинското първенство воденият от Червенков Севастопол като гост се наложи с 2:0 над Таврия (Симферопол), където треньор е Николай Костов.
 
Двата тима, за които не се знае дали от есента няма да участват в руското първенство заради отцепването на Крим от Украйна, се намират в дъното на класирането. По-тежко е положението на Таврия, който е в зоната на изпадащите. Таврия е с 9 точки на предпоследното 15-о място. Севастопол е с 22 точки и е 13-и. Последният в таблицата Арсенал (Киев) напусна първенството.
 
Тимът от Симферопол няма победа от 2 ноември 2013 г. и загуби последните си четири мача. В отбора има футболисти с опит в българската “А” група – Нуно Пинто (бивш играч на “Левски”), Бобан Грънчаров (екс-защитник на “Ботев” Пловдив) и Давид Каядо (играл за Берое). И тримата играха цял мач, като Пинто и Грънчаров получиха жълти картони. Тимът на Ангел Червенков стигна до успеха с голове на Кузнецов (38-ата минута) и Караваев (67-ата).