Нападателят на шведския Халмстад Хенрик Йохансон подписа договор за две години и половина с Брентфорд и ще играе в Чемпиъншип на Англия.  Любопитното е, че 18-годишният футболист е внук на бразилската легенда и двукратен световен шампион Гаринча.

"Хенрик ни впечатли с представянето си в Швеция на клубно ниво и като играч от младежкия им национален отбор. Поканихме го да тренира с нас през декември и за няколкото дни успя да впечатли спортно-техническото ръководство. Той ще пътува с отбора за серията контроли в Германия и Дания. Така по-бързо ще се впише в групата", коментира босът на Брентфорд Робърт Боуман.

Историята с шведския внук на Гаринча е много интересна. През 1959 г. по време на турне на Ботафого в Швеция бразилската легенда нарушава режима, докато отборът е в град Умеа. Гаринча излиза и преспива с шведско момиче. На следващата сутрин в хотела пристигат бащата, момичето и полиция, тъй като тя е непълнолетна.

Гаринча подписва документ, че ще признае евентуално бащинство. Детето се ражда на следващата година и е оставено в сиропиталище. На деветмесечна възраст му дават името Улф Линдберг. Когато става на седем, му казват, че неговият баща е двукратният световен шампион по футбол Гаринча. Двамата така и не се запознават, а впоследствие Улф се жени и му се ражда син Хенрик.

Както е известно, легендата Гаринча става алкохолик, след като приключва с футбола. Той умира от цироза през януари 1983 година.