Преди Юрген Клоп да превърне Ливърпул в сериозен фактор във Висшата лига, начело на мърсисайдци имаше и друг чуждестранен мениджър, който ще остане завинаги в сърцата на феновете. Рафаел Бетинес беше начело на „червените“ в периода 2004-10 и изведе тима си до титлата в Шампионската лига през 2005 г. след изключителна драма и успех след дузпи на финала срещу Милан в Истанбул.

Бетинес доведе на „Анфилд“ няколко играчи, които оставиха незабравими спомени във феновете. Такива бяха Фернандо Торес и Шаби Алонсо. Помнят се обаче и трансферни провали като Андрий Воронин (свободен агент през 2007 г.) и Алберто Акуилани (за 17 милиона паунда през 2009 г.).

Някои такива трансфери на Бенитес се помнят от феновете, също като и имената на големите звезди. Съществуват и сделки, извършени от испанския специалист, които вероятно дори и най-запалените привърженици на Ливърпул не си спомнят. Сайтът „Planet Football” изреди имената на шестима такива футболисти, а сред тях е и българският вратар Николай Михайлов.

ШЕСТТЕ ТРАНСФЕРА НА РАФАЕЛ БЕНИТЕС В ЛИВЪРПУЛ, КОИТО НИКОЙ НЕ ПОМНИ

СЕБАСТИАН ЛЕТО
Привлечен от аржентинския Ланус през 2007 г. срещу 1,85 милиона паунда. Изигра четири мача в различни турнири, но така и не успя да дебютира във Висшата лига заради проблеми с работната виза. Не помогна и това, че Лето получи италиански паспорт и дори стана олимпийски шампион с Аржентина през 2008 г. Първоначално Себастиан Лето беше даден под наем на Олимпиакос, а след това трнсфериран в Панатинайкос.

НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ
Футболист, за когото нямаме спомени. Той вероятно е вторият по-известен член на семейството си след своя баща Борислав, който има над 100 мача за България. Николай започна кариерата си в Левски, но някои от изявите му оставиха във феновете впечатлението, че пробива единствено заради семейните си връзки. Това обаче не попречи на Ливърпул да го привлече, но и да срещне абсолютно същите проблеми като със Себастиан Лето. Михайлов не успя да получи работна виза и беше пратен под наем за три години в Твенте, където след това премина за постоянно. Интересното е, че през 2007 г., когато беше привлечен на „Анфилд“, Николай Михайлов беше сред 50-те най-обещаващи млади играчи в планетата.

КРИСТИАН НЕМЕТ
„Агентът ми се обади в деня, в който Ливърпул играеше финал на Шампионската лига, и каза, че ще ми направят оферта. Никога няма да забравя този ден“, призна унгарският нападател през 2018 г.
Немет беше само на 18 години, когато се присъедини към мърсисайдци през 2007 г. Беше считан за един от играчите на бъдещето, но за съжаление серия от контузии попречи на прогреса му. Докато беше под наем в Блекпул получи фрактура на скулата на три места.

ГАБРИЕЛ ПАЛЕТА
Име, което едва ли говори много на феновете, въпреки че защитникът е играл за Ливърпул, Бока Хуниорс, Парма и Милан, а има и три мача за националния отбор на Италия. Премина на „Анфилд“ през 2006 г., но изигра само осеем мача. Вкара един гол и записа загуби в четири от шестте си мача като титуляр.

АНТОНИО БАРАГАН
Испанският десен бек стана най-младият чужденец, играл за Ливърпул, когато замени Фернандо Мориентес по време на квалификацията за Шампионската лига срещу българския ЦСКА през 2005 г. (3:1 в София). Това си остава единствения му мач за първия тим на мърсисайдци.

НАБИЛ ЕЛ ЖАР
Привлечен от Сент Етиен през октомври 2006 г., след като отказа да премине в Рома, Ел Жар дебютира за „червените“ само месец по-късно. Мароканското крило през следващите четири години спорадично се появяваше в първия отбор на Ливърпул и вкара с далечен удар срещу Кардиф за Купата на Лигата в първия си мач като титуляр.